Friday, January 28, 2011

'VS moest Bos onder druk zetten'

Een Nederlandse topambtenaar heeft de Verenigde Staten aangespoord om persoonlijke druk uit te oefenen op toenmalig PvdA-leider Wouter Bos.

Dat blijkt uit een uitgelekt ambtsbericht van de Amerikaanse ambassade bij de NAVO, dat via Wikileaks bij de NOS terecht is gekomen. De NOS kreeg onlangs van WikiLeaks duizenden documenten over het diplomatieke verkeer tussen de Amerikaanse ambassade in Den Haag en de Amerikaanse overheid.

Monday, January 24, 2011

Eindhoven in top 7 van ‘intelligente gemeenschappen’ wereldwijd

De regio Eindhoven is voor het derde achtereenvolgende jaar uitgeroepen tot één van de zeven ‘intelligentste gemeenschappen’ – intelligent communities – ter wereld door het Intelligent Community Forum. Deze denktank stelt dat de uitdaging om welvaart te creëren steeds meer op het bord van steden en regio’s komt te liggen waarbij de communicatie-infrastructuur cruciaal is.

Saturday, January 22, 2011

Lokale lasten stijgen sneller dan inflatie

Lokale overheden leggen de burgers in 2011 flink hogere lasten op. Ze stijgen in een sneller tempo dan de inflatie. Dat blijkt uit een overzicht van het Centraal Bureau voor de Statistiek.


De opbrengst van de gemeentelijke heffingen groeit naar verwachting in 2011 met 2,6%. Hiermee komen de opbrengsten voor het eerst boven de 8 miljard euro uit. De belangrijkste heffing van de gemeenten, de onroer endezaakbelasting (OZB), brengt dit jaar 3,4% meer op dan vorig jaar.

Thursday, January 20, 2011

Nintendo: '3DS grootste lancering ooit ondanks hoge prijs'

Dit vertelde Nintendo's Britse general manager, David Yarnton, tijdens het persevent in Amsterdam aan GamesIndustry. "Berichten die we dusver hebben gehad van verkopers stellen dat ze erg blij zijn met de prijs en dat de vraag de indicatie geeft dat dit de grootste hardware launch gaat zijn." De 3DS zal hier na de release op 25 maart rond de 249 euro kosten.